wie ben ik / about me

Beste bezoeker

Mijn naam is Cobi Rietveld, ik ben op 13 oktober 1952 geboren in Dordrecht. Na 40 jaar in de Hoeksche Waard te hebben gewoond en gewerkt, ben ik 1 april 2015 verhuisd naar  Amersfoort. 

Als kleuter was ik al erg kreatief. Iets wat me met de paplepel is ingegeven want mijn moeder kwam uit een groot gezin en zij en al haar zussen naaiden ook altijd hun eigen kleding. Lange tijd heb ik ook mijn eigen kleding genaaid en toen mijn zus kinderen kreeg ben ik begonnen met het breien, haken en naaien van babykleding.

 

Sinds enkele jaren brei, haak en naai ik berenkleertjes, dat is gekomen omdat een vriendin van mij beren ging maken. Zij kocht regelmatig kleertjes op berenbeurzen en van lieverlee ben ik ook berenkleertjes voor haar gaan maken.  Ik probeer zoveel mogelijk oude (natuurlijke) materialen (katoen/linnen/wol) te bemachtigen, zodat de kleertjes een oude uitstraling krijgen. De kleertjes die ik maak zijn veelal door mijzelf ontworpen en in meerdere maten verkrijgbaar. Neem maar eens een kijkje op mijn site maar kijk ook op de site van mijn vriendin zij maakt mijn beren (zie bij mijn links).

 

Mijn andere grote hobbys zijn fietsen en avontuurlijke vakanties. Drie keer ben ik op de fiets door Cuba getrokken en ook in Egypte (o.a. langs de Nijl), Spanje, Griekenland, Duitsland, Polen, Slowakije en Italië heb ik vele fietstochten gemaakt. Op de fiets leer je een land toch op een andere manier kennen en kom je meer met de lokale bevolking in kontakt. Ook het bezoeken van grote steden zoals Havanna, Santiago de Cuba, Antwerpen, Berlijn, Barcelona, München, Praag en Bratislava per fiets vond ik een fantastische ervaring die ik niet had willen missen.

 

Verder reisde ik rond in o.a. Israël, Jordanië (o.a. Petra) en Mexico.  In mei 2009 was ik in Marokko, o.a. in Marakesh, Safi, Essaouira, Agadir, Taroudant, aan de rand van de woestijn bij Hamid, Zagora en Ouarzazate. Marokko is een schitterend land met prachtige natuur, maar kent helaas ook heel veel armoede. De mensen zijn heel gastvrij.

 

Was met mijn zus in Riga, een schitterende stad en echt een aanrader.  Wij sliepen in een vijf sterren hotel “Old Riga Palace”. Het hotel was net gerenoveerd, alles was echt splinternieuw, het ontbijtbuffet was optimaal en het personeel super vriendelijk. Alles was op loopafstand, binnen 10 minuten liepen we naar het centrum.

 

We dachten dat het wel iets zou hebben van het Oostblok, dit was echter absoluut niet het geval. Riga heeft verschillende hypermoderne winkelcentra met de meest exclusieve winkels maar ook een prachtige overdekte markt.

 

In de oude binnenstad staan veel prachtige oude panden in Jugendstill stijl. We bezochten twee schitterende  handwerkzaken, het spoorwegmuseum, mooie kerken en maakten een rit met de trein naar de kust. Het eten was heerlijk en niet duur, maar je moet wel goed kijken want er zijn ook duurdere restaurants, waar je echt niet beter eet.

 

Wie er van houdt grote steden te bezoeken kan ik Riga zeker aanraden.

mijn retro caravannetje  (inmiddels verkocht). 

 

 

September 2012: voor het eerst alleen met mijn caravan op pad, ik heb hem nu van binnen ook opgeknapt en ik ben heel blij met het resultaat. Volgend jaar nog de kussens overtrekken i.p.v. fleeceplaidjes dan is het helemaal top.

 

 

  

 Dit is onze nieuwe caravan 

Vakantie in Zoutelande

  

Natuurlijk neem ik altijd mijn brei- en haakspullen mee en hoop steeds weer nieuwe dingen op mijn site te zetten.

 

 

 

 

Hieronder een collage van mijn nieuwe hobbykamer

 

 

Ik zou het leuk vinden als u iets in mijn gastenboek schrijft.